Motivatietraining

Leeftijd: 18 t/m 55+

Doelgroep: jongeren en volwassenen

Wat houdt motivatietraining in?

Motivatietraining is bedoeld voor mensen tussen de 18 en 55+. De minimale groepsgrootte is 6 deelnemers en maximaal 8. Een cyclus betreft 10 één-wekelijkse trainingen van anderhalf uur.

IkBenIkDoe verzorgd speciale groepstrainingen die je helpen om je krachten te (her)ontdekken. Dit kan nodig zijn nadat er een moeilijk life-event heeft plaatsgevonden in je leven zoals ziekte, het verlies van een relatie, een sterfgeval, verlies van werk of werkkring of een verhuizing. Maar het kan ook zijn dat je gedurende langere tijd over je eigen grenzen bent gegaan, of anderzins overbelast of zelfs burnout bent geraakt. Dit gebeurt meestal als gevolg van een combinatie van omstandigheden en jouw persoonlijkheidskenmerken. Tijdens deze groepstrainingen zul je worden uitgedaagd jezelf te ontdekken en jezelf beter te leren kennen. Ook zul je aangesproken worden om je zelf te ontwikkelen in een richting die door jouzelf als waardevol en nastrevenswaardig wordt beleefd.

Motivatietraining is een combinatie van functioneel trainen (circuit training), kickboksen en motiverende gespreksvoering. Op een leuke, sportieve wijze wordt je uit je comfortzone gehaald en uitgedaagd om aan de groei van zowel je fysieke, als mentale weerbaarheid te werken. Ons uitgangspunt daarbij is altijd dat je veel meer in huis hebt dan je zelf denkt. De doelen waar je mogelijk aan zou kunnen werken zijn: gewichtsafname, het vergroten van je zelfvertrouwen, het leren spreken voor een groep, sociale activatie, gedragsverandering, het leren waar je grenzen liggen en daarna te luisteren, of het anders om leren gaan met emoties. Belangrijk onderdeel van de training zal zijn dat je leert om ondanks dat er lastige en vervelende emoties bij je aanwezig zijn (zoals bijvoorbeeld angst of boosheid) jij jouw eigen doelen in het oog kunt houden en na kunt blijven streven.

In het Motivatietrainingtraject werken wij nauw samen met diverse re-integratiebureaus en het UWV.