Wat wordt er verteld over ons?

Over IkBenIkDoe

 

In 2017 kwam ik voor het eerst bij IkbenIkdoe. Na een jeugd vol met hulpverlening van a tot z, toch maar proberen en openstaan voor andere mogelijkheden. Ik kwam aan met een kater en zag er heel ongezond uit. Ik was mijn leven aan het kapotmaken en goed ook. Ik heb bij IkbenIkdoe een super band gekregen met Danielle, en vanzelf ook met de rest. Ik kreeg een soort vriendinnenband! Danielle heeft me veel geleerd en me vaak een schop onder me reet gegeven. Ik begon fitter te worden, me afspraken na te komen en gezonder te leven. Ook had in eindelijk iemand met wie ik kon praten en een goed vertrouwd gevoel bij had. Na 2,5 jaar begeleiding te hebben gehad bij Ikbenikdoe, ben ik erover uit dat dit te beste hulpverlening is die ik heb gehad! En geloof me .. dat is een waslijst! Ik heb na vaak terugvallen, en weer opstaan, toch stap voor stap mezelf leren kennen en positieve veranderingen in m’n leven gemaakt. Ook ben ik supertrots op mezelf. Ik heb een aantal jaren begeleiding superleuke mensen leren kennen, nieuwe wegen mogen bewandelen, altijd kunnen kickboksen om alle lading emoties eruit te kunnen krijgen, vooral een top tijd gehad! Bedankt voor alle moeite, tijd, preken, peptalks en steunt !! You are the best💪❤

Dina (Cliënt IkBenIkDoe)

 

Motivatietraining is een combinatie van sporten en psychologische/emotionele begeleiding. Het heeft mij geholpen meer op mijzelf gericht te raken. Ik werd er rustiger van. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en ik ben er door gegroeid als persoon. Ik raad het aan iedereen aan.

Daphne (Cliënt IkBenIkDoe)

 

Ik kwam bij IkBenIkDoe na een depressie. Ondanks mijn faalangst, angst voor afwijzing en de neiging om af te haken kwam er al snel een vertrouwensband tot stand. Door de één op één begeleiding ben ik in mijzelf gaan geloven. Ik werd begrepen en op de juiste manier aangesproken en hierdoor kon ik het nodige werk verzetten om mijn zelfvertrouwen te versterken en mij beter te voelen.Ik ben weer trots op mijzelf!

Nico (Cliënt IkBenIkDoe)

 

Sinds januari ben ik via het wijkteam in contact gekomen met Danielle van Ikbenikdoe, ik had in principe geen woonplaats, geen werk en ook niet heel veel zelfvertrouwen, Danielle heeft mij geholpen met het aanvragen van een uitkering, het zoeken van een woning en we zijn nog bezig met het zoeken naar werk. In deze tijd is Danielle altijd behulpzaam en bereikbaar geweest wat mij een gevoel gaf dat ik gehoord werd en ik ook echt geholpen word. Danielle heeft me op een goede manier geholpen, ze heeft me ondersteunt maar altijd een eigen keus gegeven wat ik als heel prettig heb ervaren.

Sinds januari ben ik door Ikbenikdoe gekoppeld aan michael, ik had in principe geen woonplaats, geen werk en ook niet heel veel zelfvertrouwen. Ik ben heel blij dat Michael aan mij gekoppeld is omdat doordat hij zelf een aantal vergelijkbare dingen heeft meegemaakt ik het gevoel heb dat ik begrepen word. Michael pusht mij om een kant naar boven te halen van mijzelf, door het boksen  die mij sterker in mijn schoenen laat staan en me meer zelfvertrouwen geeft. Ik heb de hulp van Michael ervaren als erg positief omdat hij mijn grenzen probeert op te zoeken maar wel respecteert.

Martijn (cliënt IkBenIkDoe)

 

Ik heb na een half jaar een totaal andere zoon terug! Hij is niet alleen 7kg afgevallen, hij heeft meer zelfvertrouwen, is rustiger, we hebben veel minder ruzie en hij wordt niet meer gepest. Ik hoop dat het zo door blijft gaan, dat Boyd blijft sporten, dat hij gemotiveerd blijft en zelfs nieuwe doelen stelt waar hij aan kan werken.

Saskia (moeder van Boyd, Individuele begeleiding)

 

Door de combinatie van sport, met name bokszaktraining, circuit-training, fietsen enz. en de cognitieve gedragstherapie heb ik beter leren relativeren, waardoor ik beter in staat was mijn kalmte te bewaren en positiever te denken, zodat de emoties niet te hoog op liepen en dingen wat luchtiger werden. Mijn coach was er altijd voor mij. Dat gaf mij veel vertrouwen. Deze band met hem heeft mij de ruimte gegeven om me emotioneel en sociaal meer te ontwikkelen. Wat voor mij nog steeds heel belangrijk is.

Rico (cliënt IkBenIkDoe)

 

Ik wilde aan mijn zelfvertrouwen werken, leren omgaan met mijn agressie en mijn lichaam sterker maken. Door mijn grenzen op te zoeken en mijn angsten aan te gaan heb ik hieraan gewerkt. Ik merk dat ik door de begeleiding veel beter in mijn vel zit en minder last heb van mijn agressie en ook fitter ben. Tijdens de lessen werd ik goed begeleid en werd er goed op mij gelet. Ik vond het Motivatietraining heel leuk en leerzaam en ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit te mogen doen.

Denise (deelneemster Motivatietraining)

Organisaties

 

Ik ervaar de samenwerking met IkBenIkDoe als erg goed. De meeste van mijn cliënten ervaren het motivatietraining als zeer positief. Deelnemers voelen zich gewaardeerd, gerespecteerd en bekrachtigd. Ze voelen zich uitgedaagd om meer van zichzelf te laten zien. Motivatietraining is een goede aanvulling op de re-integratietrajecten.

Maria Schoonenberg (Schoonenberg re-integratie)

 

De coach van IkBenIkDoe heeft een relaxte houding en weet snel een vertrouwensband met de jongeren op te bouwen. Zelfs met jongeren waarbij dit echt een uitdaging is.

Fleur (pedagogisch begeleidster Entrea, behandelgroep De Schutse)

 

IkBenIkDoe is oprecht begaan met de klanten. De samenwerking is prettig. Er is altijd tijd voor overleg en hiervoor wordt ècht de tijd genomen IkBenIkDoe heeft oog voor de klant, de problematiek en zijn/haar mogelijkheden ook neemt de coach opmerkingen/aanvullingen vanuit mij serieus en neemt deze mee in zijn begeleiding naar de klant.

Fransje Schraeder (Schoonenberg re-integratie, loopbaanbegeleiding op haptonomische basis)

 

Ik heb de begeleiding door de coach als fijn ervaren. Er was veel begrip en er werd goed aangesloten bij de belevingswereld van de jongeren.

Marloes (jongeren, Entrea, behandelgroep De Schutse)

 

Ik kon met IkBenIkDoe alles bespreken en werkzaamheden met een gerust hart aan hen over laten. Ik had altijd het gevoel dat de jongeren met respect en begrip werden behandeld. Ze kregen de rust en het vertrouwen om naar zichzelf op zoek te kunnen. Er werd altijd gekeken naar manieren om het beste in hun naar boven te halen.

Karin (pedagogisch begeleidster Kleur, Kind en Jeugdzorg)