Motivatieboksen werkt!

Mensen maken we Werkfit door middel van motivatieboksentraining. Dat doen we zowel in groepen als ook in één op één trajecten. De motivatieboksentraining bestaat uit een combinatie van therapeutische gespreksbegeleiding met sportbegeleiding. We maken optimaal gebruik van de groepsdynamiek en passen functioneel trainen en (kick)boksen toe als middel. Het helpt de deelnemer weer in actiestand te komen, zelfvertrouwen te (her)winnen en in zijn of haar kracht te komen staan. Aan elke groep worden 2 pedagogisch sportcoaches toegewezen. De minimale groepsgrootte is 6 en maximaal 8 deelnemers.

 

De kracht van bewegen

Als je gaat bewegen, krijgen je hersenen meer prikkels. Je hoort en ziet dingen om je heen, je voelt je spieren en gewrichten. Dat zijn allemaal prikkels voor je hersenen. Door meer prikkels ontstaat in de hersenen meer grijze stof, waar informatie wordt verwerkt, en worden signalen beter doorgegeven. Bewegen blijkt ook heilzaam bij psychische klachten zoals angst, depressie en stress. Het veroorzaakt onder andere een betere doorbloeding in het brein. Het verbetert de cognitieve functies zoals concentratie en onthouden.

Waarom gebruiken wij in de basis (kick)boksen als middel?

Boksen is eigenlijk een denksport. Het vergt veel concentratie om jezelf te verbeteren. Het is ideaal om de strijd met jezelf aan te gaan. Het moment dat je je bokshandschoenen aandoet wordt het een verlengstuk van je karakter en heb je, dmv mental coaching, direct toegang tot persoonlijke ontwikkeling. Denk aan karaktereigenschappen als doorzettingsvermogen, discipline en zelfvertrouwen. Daarnaast leent boksen zich goed voor het ontwikkelen van emotieregulatie.

Boksen en specifieke coaching geven je een nieuwe, positieve kijk op de problemen waar de cliënt mee kampt. Daardoor kan je ze daadwerkelijk aanpakken.

 

Motiverende gespreksvoering en ACT

Motiverende gespreksvoering passen we in combinatie met sportcoaching/(kick)boksen toe om de deelnemer in beweging te krijgen en gedragsverandering te bewerkstelligen. Centraal staan de vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? De coaches passen elementen uit de cognitieve gedragstherapie toe  (ACT: acceptance and commitment therapy).

Groepsdynamiek (bij groepstrainingen)

Werkfit maken in groepsverband heeft grote voordelen. Deelnemers laten minder snel verstek gaan, spiegelen zich aan elkaar, leven met elkaar mee, wisselen gegevens uit, vormen de eerste schakels in het op te bouwen netwerk van de deelnemers.
Zij verwerven nieuwe mogelijkheden op fysiek, sociaal en mentaal gebied.

Eén op één begeleiding

Het kan voorkomen dat een groepstraining nog een te grote stap is voor de deelnemer of dat er sprake is van problematieken die meer individuele aandacht behoeven dan dat er in de groepssessies gegeven kan worden. Voor deze deelnemers bieden we één op één maatwerktrajecten aan. Ook hier zetten we de combinatie sporten en therapeutische gespreksvoering in als middel.

Unique Points

Onze Unique Points bestaan uit het kunnen aanbieden van bovenstaande uitgevoerd door ervaren gekwalificeerde coaches die zowel het sport- als gespreksvoeringsgedeelte op zich nemen. De coaches hebben allemaal een achtergrond in sportkunde en/of social works, pedagogiek. IkBenIkDoe werkt ook met diverse gemeenten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugdwet. Dat betekent dat er veel ervaring is met mensen met verschillende veelal mentale problematieken en persoonlijkheidskenmerken.